Geneesmiddel

De geneeskrachtige werking van Kleefkruid

Tegenwoordig zien de meesten het als niet meer dan onhandig en irritant onkruid. Toch is Kleefkruid nuttiger dan menig mens denkt. Eeuwen lang werd het gebruikt als geneesmiddel. Zelfs tegenwoordig kan het je nog helpen tegen ziektes en kwaaltjes.

Ontgiften van je lichaam

Ten eerste staat Kleefkruid er om bekend dat het je lichaam zuivert. Het bevat stoffen die je helpen om afvalstoffen uit je lijf te halen. Het kruid helpt je lichaam om gifstoffen, die in moderne etenswaren en medicijnen zitten, af te breken. Ook helpt het je bloed te zuiveren en te versterken. In het voorjaar is het kruid op zijn best en heeft het de optimale ontgiftende werking.

Huidproblemen de baas

Kleefkruid-geneesmiddelOok tegen huidproblemen heeft Kleefkruid een positieve werking. Tegen huidkwaaltjes als wondjes, zweren, eczeem, schrammen of irritaties is het een goed middel. Dit kan door sap te maken van de plant en deze over de desbetreffende wond te smeren.

Ook is het mogelijk om een zalf te maken van de vermalen kruiden en boter en dit om de wond aan te brengen. Tegen blaren en kneuzingen kun je het beste fijngewreven bladeren om de wond heen wrijven.

Genezing bij ziektes

Ook bij ergere aandoeningen kan deze plant van toepassing zijn. Kleefkruid staat in de kruidengeneeskunde bekend om hét middel om de lymfklieren te zuiveren. Soms wordt het zelfs voorgeschreven bij ziektes als lymfklierkanker of de ziekte van Hodgkin.

Kleefkruid is een bittere groente. Bittere groenten staat erom bekend dat ze een genezende werking hebben. Zo probeert men tegenwoordig ook een anti-Malaria middel te creëren hiervan en wordt het vaak voorgeschreven aan Malaria patiënten. Door middel van Kleefkruidthee, kun je inwendige ziektes helpen genezen en je lichaam laten reinigen.

Naast de bovengenoemde aandoeningen, helpt Kleefkruid ook tegen ziektes als blaasontsteking, prostaatklachten, nierziekten, leverziekten, hepatitis, ziekte van Pfeiffer en waterzucht. Voor inwendige ziektes wordt thee voorgeschreven. Bij huidaandoeningen wordt dit sap, zalf of losse bladeren. Ook als je niet ziek bent is het verstandig om met regelmaat een kopje Kleefkruidthee te drinken. Hierdoor wordt je lichaam gezuiverd en worden ziektes eerder voorkomen.